2013. december 2., hétfő

Randi játékok 1. "Területkijelölés"


Született egy nagyon jó cikk a legnagyobb klasszikus hibákról, amiket hívő keresztyének követnek el a párválasztás/keresés során. Teszik ezt annak következtében, hogy a párválasztáshoz való hozzáállásuk elvilágiasodott. Egy igazán gyakorlati oldalról megközelítő cikkről van szó, mely a problémák gyökerére mutat. Nézzük tehát most egyenként a 10 problémát, íme az első:

1. Területkijelölés: Kinyilvánítod az érdeklődésedet valaki irányában azért, hogy más nehogy az utadba álljon. Elmondod a barátaidnak, hogy érdeklődsz valaki iránt, akin megakadt a szemed. És ezt azért teszed, hogy „lestoppold” őt. Onnantól kezdve, hogy kijelentetted, érdekel téged az a bizonyos személy, mindenki más számára kínossá válik, hogy elhívja őt randizni. Túl félénk vagy, vagy tényleg nagyon elfoglalt voltál  az utóbbi időben ahhoz, hogy rászánd az időt és jól megismerd a másikat, vagy ami még fontosabb, elhívd őt randira. Lusta vagy ahhoz, hogy tegyél bármit is az ügyért és közben – mivel nem akarják megsérteni az érzéseidet - megakadályozod, hogy bárki is kezdeményezzen nála. A tanácsom: Horgássz, vagy vágd le a csalit!
Vagy tenned kell valamit a kapcsolatért, vagy lépj hátra és engedd, hogy valaki más léphessen!


Igazából ez így kerek. Esetleg külön választhatjuk fiúkat és lányokat és megnézhetjük ilyen szempontból is. Ugyanis bár sokszor a lányok "szemelnek" először, mégis sok keresztyén körben várniuk "kell", nem lehet úgy nyomulni, mint a világban - bár ez gyülekezeti közegtől is függ. Viszont olyat is hallottam már, hogy a lányok, attól függetlenül, hogy a fiúk kinek milyen jelzéseket tesznek, már utalások alapján érzékeltetik, hogy nekik ki tetszik. Egy dominánsabb személyiséggel rendelkező lány tehát már hamarabb megosztja, hogy kitől vár valamit, tehát ha valaki más is lépne, nyilván a barátságuk a tét. Szerintetek ér ilyet? Ez is a "pecázás" kategória? Vagy az ilyen kiszemelős, többiek előtt érzékeltetős lányoknak is lépniük kellene? Jobban jelezni a fiúnak, hogy érdekli és ha nem kap pozitív visszajelzést, visszahúzhatja az agarakat, hadd próbálkozzanak a többiek? 

Fiúk esetében pedig kicsit egyszerűbb a képlet. Ha tetszik valaki, ne csak mond a többieknek, nehogy lecsapjanak rá. Lépj, próbálkozz és vond le a megfelelő következményeket. Mondjuk a fiúk könnyebben átlépnek az ilyen szóbeli jelzésszerű határokon, ami egy lány esetében fővel járó bűn lenne, egy fiú baráti körben esetleg ideig-óráig mosolyszünetet eredményez, attól még ott lesz mindenki az esküvőn. 

Mit gondoltok?









3 megjegyzés:

  1. Jóacikk! :-)

    Nos, sztem is az van, h a nő kinézi a ffit; én is:-D
    És amit megállapítok az az, h szívesen leülnék vele kvzni; de ált. nem több. Viszont, ha ezt mondom és gondolom, abban benne van elég sok minden; pl h vlmiért észrevettem ;-) Most ezt nem részletezem, merthogy ez kinek mi, ugye. :-D

    És igen, a nőnek jeleket kell adni. Nekem sok idő volt, amíg megtanultam, hogy pirosról sárgára kell váltani ergo többször oda kell nézni, mosoly és testbeszéd, meg a metakommunikáció társai; aztán hosszabban nézni stb...de ezt talán tudjátok. És a normális ffiak, vágni fogják a témát. Ha meg nem akkor el kell engedni.....
    Viszont megélni ezeket az apró dolgokat és érezni ezeket mindenképp adrenalin bomba tud lenni;-)

    Szóval gyakoroljuk!? ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok! :) Én az első levélíró megjegyzésére reagálok. Szóval sztem ez nem feltétlenül így van. Nálunk egész véletlenül én szemeltem ki a páromat férfi létemre. Ez bizony történhet így is úgy is, ezt el kell engedni, különben önhitté tesz.

      Törlés
  2. Sokat gondolkoztam ezen a témán és van benne igazság. Bár amit én tapasztaltam az inkább az, hogy még ha a tettek mezejére is lépünk és nem jön össze az determinálja a fiút és a lányt is. Tehát egy közösségben úgymond mindenkinek egy dobása van. És legtöbbször egy közösségen kívüli, vagy egy nagyon új emberke képes csak kapcsolatot kialakítani. Ennek nem tudom mi az oka. Talán a lánytól a többi fiú megijed, hogy őt is kikosarazza, illetve nem kezdeményeznek valakinél, még akkor is ha tudják, hogy elutasítás történt mert tisztelik a a másikat és reménykednek benne, hogy később még összejöhet (meggondolja magát valamelyik fél, illetve a közösség összeillőnek találja őket, még akkor is ha nem illenek össze). És lehet még az is, hogy a fiú nem próbálkozik olyan lánynál akibe nem szerelmes, még akkor is ha 100% sikere lenne, mert nem szerelmes... Persze itt olyan esetekről van szó ahol csak egyoldalú vonzódás van, ha kölcsönös lángolás van, akkor ezek a lehetőségek nem élnek. Akkor minden rendben megy :)

    Nem tudom, hogy a többi fiúnak mi a véleménye erről, de ők csak azért randiznának egy lánnyal, ha tudnák, hogy a lányt igent mondana az ismerkedésre? Nem kell teljesíteni, a lány az ölükbe hullik?

    A másik pedig az egész sorozattal kapcsolatos, hogy a sátán nagyon képes megrontani az emberi kapcsolatot az önzőség, egoizmus, önsajnálat, féltékenység és hamis kívánságok által. Az agyunkat teljesen kimossák az amerikai ideálok és romantikus elemek. Nem tudjuk milyen valakit igazán, Isten szerint való módon szeretni :( Hiszünk a szerelemben, és vágyunk az érzelmekre, de közben valami fontosat elfelejtünk. Tisztelni és szeretni a másikat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.